
16 maj Zupa krem z groszku i szparagów
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
1 opakowanie mrożonego ekologicznego szparaga (najlepiej rozmrożone)
1T EVOO (extra virgin oliwa z oliwek)
kilka ząbków czosnku
1/2 cebuli
2-3 szklanki mrożonego ekologicznego groszku
1 pudełko bulionu warzywnego bez soli
Przygotowanie
- Pokrój czosnek i cebulę.
- Cebulę podsmaż na oliwie, dodając czosnek po kilku minutach; gotuj aż cebula się zeszkli.
- Dodaj całe opakowanie szparagów i przykryj wszystko bulionem.
- Dopraw solą, pieprzem i odrobiną chili, jeśli używasz.
- Gotuj aż szparagi będą jasno zielone i miękkie (jeśli rozlano szparagi, to tylko kilka minut).
- Zacznij blendować szparagi.
- Groszek dodać (ciepło zupy bardzo szybko go rozbije), a następnie blendować do uzyskania gładkiej konsystencji./
Sorry, the comment form is closed at this time.