Zupa krem z groszku i szparagów
17619
post-template-default,single,single-post,postid-17619,single-format-standard,bridge-core-2.9.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-5

Zupa krem z groszku i szparagów

Zupa krem z groszku i szparagów

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

1 opakowanie mrożonego ekologicznego szparaga (najlepiej rozmrożone)
1T EVOO (extra virgin oliwa z oliwek)
kilka ząbków czosnku
1/2 cebuli
2-3 szklanki mrożonego ekologicznego groszku
1 pudełko bulionu warzywnego bez soli

Przygotowanie

  1. Pokrój czosnek i cebulę.
  2. Cebulę podsmaż na oliwie, dodając czosnek po kilku minutach; gotuj aż cebula się zeszkli.
  3. Dodaj całe opakowanie szparagów i przykryj wszystko bulionem.
  4. Dopraw solą, pieprzem i odrobiną chili, jeśli używasz.
  5. Gotuj aż szparagi będą jasno zielone i miękkie (jeśli rozlano szparagi, to tylko kilka minut).
  6. Zacznij blendować szparagi.
  7. Groszek dodać (ciepło zupy bardzo szybko go rozbije), a następnie blendować do uzyskania gładkiej konsystencji./

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.