
16 maj Sorbet Malinowy Z Odrobiną Ostrości
Czas przygotowania
45 minut
Składniki
łyżeczka kardamonu w proszku
1 mały zielony chili, bez nasion i posiekany
sok z 1 limonki
1 1/2 szklanki mrożonych malin
2 łyżki dżemu malinowego lub dżemu
2 łyżki białego soku winogronowego
Przygotowanie
Wymieszaj wszystkie składniki w blenderze i blenduj do uzyskania jednolitej konsystencji. Przelej przez sitko, aby usunąć większość nasion ze sfermentowanego. Przelej całość do naczynia, przykryj i wstaw do lodówki. Co kilka godzin sprawdzaj jak się układa i mieszaj delikatnie. Pod koniec czasu mrożenia, możesz chcieć go uformować w kulki za pomocą łychy albo dużej łychy.* Kiedy całość będzie już zamrożona, jest gotowa do spożycia. Możesz pozostawić ją na chwilę, aby rozmrozić przed podaniem, w zależności od tego, jak zimna jest Twoja lodówka i jak stała jest sorbet.*Uwaga: Pozostawiłam sorbet na całą noc, a następnie rozmroziłam go na kilka minut, a następnie mogłam go łatwo wydobyć ze sfermentowanego.
Sorry, the comment form is closed at this time.