Sorbet Malinowy Z Odrobiną Ostrości
17583
post-template-default,single,single-post,postid-17583,single-format-standard,bridge-core-2.9.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-5

Sorbet Malinowy Z Odrobiną Ostrości

Sorbet Malinowy Z Odrobiną Ostrości

Czas przygotowania

45 minut

Składniki

łyżeczka kardamonu w proszku
1 mały zielony chili, bez nasion i posiekany
sok z 1 limonki
1 1/2 szklanki mrożonych malin
2 łyżki dżemu malinowego lub dżemu
2 łyżki białego soku winogronowego

Przygotowanie

Wymieszaj wszystkie składniki w blenderze i blenduj do uzyskania jednolitej konsystencji. Przelej przez sitko, aby usunąć większość nasion ze sfermentowanego. Przelej całość do naczynia, przykryj i wstaw do lodówki. Co kilka godzin sprawdzaj jak się układa i mieszaj delikatnie. Pod koniec czasu mrożenia, możesz chcieć go uformować w kulki za pomocą łychy albo dużej łychy.* Kiedy całość będzie już zamrożona, jest gotowa do spożycia. Możesz pozostawić ją na chwilę, aby rozmrozić przed podaniem, w zależności od tego, jak zimna jest Twoja lodówka i jak stała jest sorbet.*Uwaga: Pozostawiłam sorbet na całą noc, a następnie rozmroziłam go na kilka minut, a następnie mogłam go łatwo wydobyć ze sfermentowanego.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.