Sałatka ze smażoną papryką
17617
post-template-default,single,single-post,postid-17617,single-format-standard,bridge-core-2.9.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-5

Sałatka ze smażoną papryką

Sałatka ze smażoną papryką

Czas przygotowania

45 minut

Składniki

1 czerwona papryka, upieczona
1 dojrzały pomidor
Cebula czerwona, obrana i cienko pokrojona
kapary
oliwa z oliwek
gruby sól
czarny pieprz mielony
świeży tymianek

Przygotowanie

Utopić czerwoną paprykę na grillu lub płomieniu gazowym, lub na blasze do pieczenia pod opiekaczem. Obracać papryki, jak skórka jest poparzona i łuszcząca się ze wszystkich stron. Przełożyć do miski i przykryć. Papryki ostudzić, a następnie zdjąć skórkę palcami, odkręcić łodygi, a następnie rozerwać je i usunąć nasiona. Pokroić w duże kawałki Ułożyć 1 grubo pokrojonego dojrzałego pomidora oraz duże kawałki papryki . Posypać cebulą czerwoną i kaparami . Polewa się oliwą z oliwek , doprawia smakiem grubej soli i czarnego pieprzu i dekoruje używając tymianku.

No Comments

Post A Comment