
16 maj Sałatka ze smażoną papryką
Czas przygotowania
45 minut
Składniki
1 czerwona papryka, upieczona
1 dojrzały pomidor
Cebula czerwona, obrana i cienko pokrojona
kapary
oliwa z oliwek
gruby sól
czarny pieprz mielony
świeży tymianek
Przygotowanie
Utopić czerwoną paprykę na grillu lub płomieniu gazowym, lub na blasze do pieczenia pod opiekaczem. Obracać papryki, jak skórka jest poparzona i łuszcząca się ze wszystkich stron. Przełożyć do miski i przykryć. Papryki ostudzić, a następnie zdjąć skórkę palcami, odkręcić łodygi, a następnie rozerwać je i usunąć nasiona. Pokroić w duże kawałki Ułożyć 1 grubo pokrojonego dojrzałego pomidora oraz duże kawałki papryki . Posypać cebulą czerwoną i kaparami . Polewa się oliwą z oliwek , doprawia smakiem grubej soli i czarnego pieprzu i dekoruje używając tymianku.
Sorry, the comment form is closed at this time.