
16 maj Sałatka Z Ogórkiem I Fasolką Cannellini
Czas przygotowania
45 minut
Składniki
14 uncji puszki kartofli – osuszone i pokrojone w plasterki
¼ łyżeczki pieprzu czarnego
15 uncji puszki fasoli cannellini – odcedzonej
5 ogórków – pokrojonych w cienkie plastry
½ szklanki świeżej bazylii – posiekane
1 łyżka kapary – posiekane plus 1 łyżka soku z kaparów
Sok z 1 cytryny
3 łyżki oliwy z oliwek
½ czerwonego pora – pokrojonego w cienkie plasterki
¼-½ łyżeczki mielonego pieprzu czerwonego
½ łyżeczki soli
1 łyżka cukru
2 suszone pomidory – pokrojone w cienkie plastry
2 łyżki octu
Przygotowanie
- Wymieszać wszystkie składniki sałatki w misce.
- Wymieszać wszystkie składniki na dressing w małej misce i wymieszać. Wlać dressing na sałatkę i delikatnie mieszać.
- Schłodzić przed podaniem.
Danie pasuje na letniego grilla lub spotkanie ze snajomymi.
Sorry, the comment form is closed at this time.