Sałatka Z Ogórkiem I Fasolką Cannellini
17565
post-template-default,single,single-post,postid-17565,single-format-standard,bridge-core-2.9.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-5

Sałatka Z Ogórkiem I Fasolką Cannellini

Sałatka Z Ogórkiem I Fasolką Cannellini

Czas przygotowania

45 minut

Składniki

14 uncji puszki kartofli – osuszone i pokrojone w plasterki
¼ łyżeczki pieprzu czarnego
15 uncji puszki fasoli cannellini – odcedzonej
5 ogórków – pokrojonych w cienkie plastry
½ szklanki świeżej bazylii – posiekane
1 łyżka kapary – posiekane plus 1 łyżka soku z kaparów
Sok z 1 cytryny
3 łyżki oliwy z oliwek
½ czerwonego pora – pokrojonego w cienkie plasterki
¼-½ łyżeczki mielonego pieprzu czerwonego
½ łyżeczki soli
1 łyżka cukru
2 suszone pomidory – pokrojone w cienkie plastry
2 łyżki octu

Przygotowanie

  1. Wymieszać wszystkie składniki sałatki w misce.
  2. Wymieszać wszystkie składniki na dressing w małej misce i wymieszać. Wlać dressing na sałatkę i delikatnie mieszać.
  3. Schłodzić przed podaniem.

Danie pasuje na letniego grilla lub spotkanie ze snajomymi.

Tags:
,
No Comments

Post A Comment