Sałatka z fasolki szparagowej i pomidorków
17522
post-template-default,single,single-post,postid-17522,single-format-standard,bridge-core-2.9.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-5

Sałatka z fasolki szparagowej i pomidorków

Sałatka z fasolki szparagowej i pomidorków

Czas przygotowania

45 minut

Składniki

2 funty świeżej fasoli szparagowej

3 ząbki czosnku, pokrojone w kawałki

1/2 szklanki żółtych pomidorków koktajlowych, umytych i pokrojonych na połówki

1/8 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego

2 łyżki oliwy z oliwek

2 łyżki orzechów pekan, uprażonych i posiekanych (można użyć migdałów lub orzechów pinii)

2 łyżki octu winnego czerwonego

1 łyżeczka soli

1 mała cebula dymka lub 1 duża cebula cukrowa, obrana i posiekana w kostkę

1/4 szklanki musztardy jabłkowej lub musztardy gorczycowej

No Comments

Post A Comment