Podsmażana Kapusta I Pomidory
17533
post-template-default,single,single-post,postid-17533,single-format-standard,bridge-core-2.9.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-5

Podsmażana Kapusta I Pomidory

Podsmażana Kapusta I Pomidory

Czas przygotowania

45 minut

Składniki:

1/2 kapusty pekińskiej, około 350g
2 średnie pomidory, pokrojone w kostkę
2 kawałki czosnku, posiekane
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki cukru
1 łyżka ketchupu
2-3 łyżki wody

Przygotowanie:

drobno posiekaj kapustę i dokładnie ją opłucz. Odcedź i odstaw na bok. Omlet pomidorów i posiekane, odstaw na bok. Rozgrzej patelnię z niewielką ilością oleju, aby podsmażyć czosnek. Włóż kapustę i gotuj aż miękkie. Dodaj mało wody jeśli to potrzebne. Dodaj pokrojone w kostkę pomidory i przyprawami 2-3 łyczek wody . Smaż na małym ogniu , mieszaj , a nastepnie podawaj natychmiast po usmażeniu .

Tags:
,
No Comments

Post A Comment