
16 maj Pesto Z Mniszka Lekarskiego
Czas przygotowania
45 minut
Składniki
2 duże garście mniszka lekarskiego
2 garście świeżych liści bazylii
1 garść szpinaku (opcjonalnie)
Pąki z 5 kwiatów mniszka lekarskiego
1 duży ząbek czosnku
1/2 łyżeczki soli morskiej
1 garść orzechów włoskich
1 garść konopi, nasion słonecznika lub orzechów macadamia
Wystarczająco oliwy extra virgin, aby połączyć ze sobą sos, około 4-6 łyżek stołowych Sok z połowy cytryny 1 łyżka płatków drożdżowych (opcjonalnie)
Przygotowanie
Umyj dokładnie mniszek w roztworze wody i surowego octu jabłkowego, używając kilku łyżek octu do około litra wody. Umyj i odsysaj na suszarce wszystkie warzywa. Wsadź wszystkie składniki do moździerza lub blendera i uderz / bij aż do prawie gładko – lubię pozostawić trochę tekstury dla mojego pesto, ale grać wokół niego. I to jest! Bardzo prosta i bardzo smaczna.
Sorry, the comment form is closed at this time.