Pesto Z Mniszka Lekarskiego
17575
post-template-default,single,single-post,postid-17575,single-format-standard,bridge-core-2.9.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-5

Pesto Z Mniszka Lekarskiego

Pesto Z Mniszka Lekarskiego

Czas przygotowania

45 minut

Składniki

2 duże garście mniszka lekarskiego
2 garście świeżych liści bazylii
1 garść szpinaku (opcjonalnie)
Pąki z 5 kwiatów mniszka lekarskiego
1 duży ząbek czosnku
1/2 łyżeczki soli morskiej
1 garść orzechów włoskich
1 garść konopi, nasion słonecznika lub orzechów macadamia
Wystarczająco oliwy extra virgin, aby połączyć ze sobą sos, około 4-6 łyżek stołowych Sok z połowy cytryny 1 łyżka płatków drożdżowych (opcjonalnie)

Przygotowanie

Umyj dokładnie mniszek w roztworze wody i surowego octu jabłkowego, używając kilku łyżek octu do około litra wody. Umyj i odsysaj na suszarce wszystkie warzywa. Wsadź wszystkie składniki do moździerza lub blendera i uderz / bij aż do prawie gładko – lubię pozostawić trochę tekstury dla mojego pesto, ale grać wokół niego. I to jest! Bardzo prosta i bardzo smaczna.

No Comments

Post A Comment