
16 maj Masło Orzechowe Z Migdałami
Czas przygotowania
45 minut
Składniki
2 szklanki surowych migdałów
1 łyżka stołowa syrop klonowy
1 łyżeczka mielonego cynamonu
1 1 / 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Pure
1 oz czekolada mleczna
Przygotowanie
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni i wyłóż blachę pergaminem. W dużej misce wymieszaj migdały i syrop klonowy . Rozprowadź mieszaninę migdałów na blasze i piecz przez 15 minut, mieszaj i wrzuć ponownie do piekarnika na kolejne 15 minut. Wyjmij z piekarnika i pozwól migdalom ostygłym. W mikserze dodaj migdały i blenduj, aż utworzy się kulka. (UWAGA: Będziesz musiał kilkakrotnie rozdrabniać składniki, około 10 razy.) Dodaj cynamon i wanilię i blenduj, aż stanie się kremowa. Cały proces trwa około 10-15 minut. Pod koniec dodaj czekoladę i blenduj, aż całkowicie się rozpuści, około 1 minuty. Zawartość opakowania: 16 łyżek stołowych lub ponad 1 szklanka Kalorie na łyżkę stołową: 92, Tłuszcz: 7,4 g, Sód: 30 mg, Potas: 3,3 mg, Witamina A: 0 IE , Wapń: 8 mg , Magnez: 7 mg
Sorry, the comment form is closed at this time.