Lody z mlekiem kokosowym
17596
post-template-default,single,single-post,postid-17596,single-format-standard,bridge-core-2.9.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-5

Lody z mlekiem kokosowym

Lody z mlekiem kokosowym

Czas przygotowania: 45 minut
Składniki:
1 szklanka niesłodzonego napoju kokosowego, podzielona
1 szklanka mleka kokosowego lekkiego
1 szklanka mango, świeże lub mrożone
3 1/2 – 4 1/2 łyżki stołowe syropu klonowego, podzielone (dodaj więcej, jeśli to konieczne)
3/4 szklanki ananasa, świeżego lub mrożonego
6 foremek na lodowe lody

  1. Wymieszaj mango, ananasa, 3/4 szklanki napoju kokosowego i 1 1/2 łyżki stołowe syropu klonowego w blenderze.
  2. Wlej równe ilości mieszaniny do każdej foremki.
  3. W małej misce wymieszaj mleko kokosowe, 1/4 szklanki napoju kokosowego i 2-3 łyżki stołowe syropu klonowego (dostosuj słodycz do smaku).
  4. Wlej równe ilości mieszaniny z kokosa na górze puree z owoców.
  5. W każdej z foremek wstaw patyk do lodów, pozostawiając około ćwiartki patyka ponad formą.
  6. Zamrażaj foremki przez około 2 do 3 godzin. Aby usunąć lody z foremek, zanurz je pod ciepłą lub gorącą wodą na około 5 do 10 sekund przed ich wyjęciem. Mrożone owoce kokosowe przeznaczone są dla dzieci.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.