
16 maj Lody z mlekiem kokosowym
Czas przygotowania: 45 minut
Składniki:
1 szklanka niesłodzonego napoju kokosowego, podzielona
1 szklanka mleka kokosowego lekkiego
1 szklanka mango, świeże lub mrożone
3 1/2 – 4 1/2 łyżki stołowe syropu klonowego, podzielone (dodaj więcej, jeśli to konieczne)
3/4 szklanki ananasa, świeżego lub mrożonego
6 foremek na lodowe lody
- Wymieszaj mango, ananasa, 3/4 szklanki napoju kokosowego i 1 1/2 łyżki stołowe syropu klonowego w blenderze.
- Wlej równe ilości mieszaniny do każdej foremki.
- W małej misce wymieszaj mleko kokosowe, 1/4 szklanki napoju kokosowego i 2-3 łyżki stołowe syropu klonowego (dostosuj słodycz do smaku).
- Wlej równe ilości mieszaniny z kokosa na górze puree z owoców.
- W każdej z foremek wstaw patyk do lodów, pozostawiając około ćwiartki patyka ponad formą.
Zamrażaj foremki przez około 2 do 3 godzin. Aby usunąć lody z foremek, zanurz je pod ciepłą lub gorącą wodą na około 5 do 10 sekund przed ich wyjęciem. Mrożone owoce kokosowe przeznaczone są dla dzieci.
Sorry, the comment form is closed at this time.