
16 maj Zupa Z Dyni I Jabłek
Czas przygotowania
45 minut
Składniki
1 szklanka pokrojonej kalafiora (3,5 uncji)
1/2 szklanki pokrojonej w kostkę dyni (2,5 uncji)
1/2 szklanki obrane i pokrojone w kostkę jabłko (2 uncji)
1 szklanka wody, plus około 1/2 szklanki dodatkowo
2-3 łyżeczki Braggs cieczy aminowej
1/2 miarki czubatej łyżeczki: curry, czosnek w proszku, cebula w proszku
1/4 łyżeczki imbiru w proszku
małe psiknięcie (1/8 łyżeczki) sriracha
1 / 8 bloku naciskanego tofu lekkiego stężałego, pokrojonego w kostkę
Przygotowanie
Przygotuj dwa niewielkie garnki.
W jednym umieść 1/2 dyni i 1/2 jabłek, doprowadź do wrzenia i gotuj przez chwilę, aż będą miękkie po wbiciu widelca.
W drugim wrzuć resztę warzyw razem z 1 szklanką wody, doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj przez chwilę, aż będą miękkie. Gdy warzywa będą już miękkie, usuń je z ognia i zblenduj (bez odcedzania) razem z Braggs, przyprawami, srirachą i dodatkowymi 1/2 szklanki wody.
Wymieszaj rozdrobniony czosnek z jabłkiem dyniowym. Dodaj kostki tofu i delikatnie podgrzej.
Sorry, the comment form is closed at this time.