Zupa Z Dyni I Jabłek
17569
post-template-default,single,single-post,postid-17569,single-format-standard,bridge-core-2.9.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-5

Zupa Z Dyni I Jabłek

Zupa Z Dyni I Jabłek

Czas przygotowania

45 minut

Składniki

1 szklanka pokrojonej kalafiora (3,5 uncji)
1/2 szklanki pokrojonej w kostkę dyni (2,5 uncji)
1/2 szklanki obrane i pokrojone w kostkę jabłko (2 uncji)
1 szklanka wody, plus około 1/2 szklanki dodatkowo
2-3 łyżeczki Braggs cieczy aminowej
1/2 miarki czubatej łyżeczki: curry, czosnek w proszku, cebula w proszku
1/4 łyżeczki imbiru w proszku
małe psiknięcie (1/8 łyżeczki) sriracha
1 / 8 bloku naciskanego tofu lekkiego stężałego, pokrojonego w kostkę

Przygotowanie

Przygotuj dwa niewielkie garnki.
W jednym umieść 1/2 dyni i 1/2 jabłek, doprowadź do wrzenia i gotuj przez chwilę, aż będą miękkie po wbiciu widelca.
W drugim wrzuć resztę warzyw razem z 1 szklanką wody, doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj przez chwilę, aż będą miękkie. Gdy warzywa będą już miękkie, usuń je z ognia i zblenduj (bez odcedzania) razem z Braggs, przyprawami, srirachą i dodatkowymi 1/2 szklanki wody.
Wymieszaj rozdrobniony czosnek z jabłkiem dyniowym. Dodaj kostki tofu i delikatnie podgrzej.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.