
16 maj Kanapki Z Ogórkiem I Miętą
Czas przygotowania
45 minut
Składniki
4 kromki chleba
1/2 organicznego ogórka, cienko pokrojonego
3 łyżki wasabi sosu klonowego
młynek do czarnego pieprzu
świeże liście mięty
świeża koperek
2 łyżki Vegenaise
1 łyżka syropu klonowego
2 łyżeczki proszku wasabi
szczypta czarnego pieprzu
Przygotowanie
Sposób przygotowania:
Utrzeć razem sos, cienko pokroić ogórki. Możesz zrobić grube, chrupiące plastry, albo cienkie, aksamitne plastry – wedle uznania. Zebrać świeże zioła, umyć i osuszyć.
Na wszystkich wewnętrznych powierzchniach chleba rozprowadzić bardzo cienką warstwę sosu.
Na warstwie ogórka ułożyć kolejną warstwę mięty i koperku. Można dodać oba zioła do każdej kanapki lub połowę kopru i połowę mięty. W kanapkach posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem przed pokrojeniem na kawałki.
Zamknij kanapki i pokrój w ćwiartki lub trójkąty.
Podawaj na talerzu.
Opcjonalnie: dodaj cienką warstwę suszonego pikantnego pomidora albo szczyptę ostrych papryczek chili dla dodatkowej ostrej nutki smaku
Sorry, the comment form is closed at this time.