Kanapki Z Ogórkiem I Miętą
17608
post-template-default,single,single-post,postid-17608,single-format-standard,bridge-core-2.9.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-5

Kanapki Z Ogórkiem I Miętą

Kanapki Z Ogórkiem I Miętą

Czas przygotowania

45 minut

Składniki

4 kromki chleba
1/2 organicznego ogórka, cienko pokrojonego
3 łyżki wasabi sosu klonowego
młynek do czarnego pieprzu
świeże liście mięty
świeża koperek
2 łyżki Vegenaise
1 łyżka syropu klonowego
2 łyżeczki proszku wasabi
szczypta czarnego pieprzu

Przygotowanie

Sposób przygotowania:
Utrzeć razem sos, cienko pokroić ogórki. Możesz zrobić grube, chrupiące plastry, albo cienkie, aksamitne plastry – wedle uznania. Zebrać świeże zioła, umyć i osuszyć.
Na wszystkich wewnętrznych powierzchniach chleba rozprowadzić bardzo cienką warstwę sosu.
Na warstwie ogórka ułożyć kolejną warstwę mięty i koperku. Można dodać oba zioła do każdej kanapki lub połowę kopru i połowę mięty. W kanapkach posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem przed pokrojeniem na kawałki.
Zamknij kanapki i pokrój w ćwiartki lub trójkąty.
Podawaj na talerzu.
Opcjonalnie: dodaj cienką warstwę suszonego pikantnego pomidora albo szczyptę ostrych papryczek chili dla dodatkowej ostrej nutki smaku

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.