Guf - duńska pianka do lodów
17511
post-template-default,single,single-post,postid-17511,single-format-standard,bridge-core-2.9.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-5

Guf – duńska pianka do lodów

Guf – duńska pianka do lodów

Składniki:

  • 1/4 kg mrożonych truskawek
  • 1/8 szklanki cukru
  • 1/4 szklanki białek jaj (pasteryzowanych)
  • 1/4 szklanki cukru pudru
  • 2 łyżeczek soku z cytryny

Sposób przygotowania:

W blenderze miksujemy mrożone truskawki i cukier, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Odstawiamy na chwilę.
W misce mieszamy białka jaj i cukier puder, aż masa zacznie tworzyć pianę. Dodajemy do niej miks truskawkowy oraz sok z cytryny i mieszamy dokładnie.
Gęstą masę przekładamy do foremki i wstawiamy do lodówki na około pół godziny, aż całkowicie się stężeje. Podajemy.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.