Grillowane Guacamole Z Pistacjami
17623
post-template-default,single,single-post,postid-17623,single-format-standard,bridge-core-2.9.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-5

Grillowane Guacamole Z Pistacjami

Grillowane Guacamole Z Pistacjami

Czas przygotowania

45 minut

Składniki

4 małe awokado, podzielone wzdłuż i usunięte nasienia
1/2 łyżeczki kuminu
1 kolby kukurydzy, obranej, wyciętej na pół
2 łyżki świeżego kolendry, posiekanego
2 ząbki czosnku, posiekane
1/2 łyżeczki mielonego pieprzu czerwonego
1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu czarnego lub wedle uznania
2 papryczki chili, podzielone na pół wzdłuż i usunięty szypułka i nasiona
1 limonka
Oliwa do smarowania warzyw
1 mała cebula, pokrojona w kostkę
1/2 szklanki orzechów pistacjowych, uprażonych i grubo posiekanych 1 łyżeczka soli lub wedle uznania 2 średnie pomidory, bez nasion i pokrojone w kostkę

Przygotowanie

  1. Oliwką lekko natrzeć miąższ awokado, kukurydza, cebula i papryczki chili.
  2. Wszystkie warzywa poza awokado umieścić w grillowej koszyk.
  3. Kukurydze ułożyć na grillowej siatce. Grillować przez 10-12 minut a awokado bezpośrednio na grillu. Po 2 minutach obrócić awokado.
  4. W dużej misce wymieszać pomidory, kukurydzę, cebulę, papryczki, czosnek oraz kolendrę. Dodać awokado.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.