16 maj Grillowane Guacamole Z Pistacjami
Czas przygotowania
45 minut
Składniki
4 małe awokado, podzielone wzdłuż i usunięte nasienia
1/2 łyżeczki kuminu
1 kolby kukurydzy, obranej, wyciętej na pół
2 łyżki świeżego kolendry, posiekanego
2 ząbki czosnku, posiekane
1/2 łyżeczki mielonego pieprzu czerwonego
1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu czarnego lub wedle uznania
2 papryczki chili, podzielone na pół wzdłuż i usunięty szypułka i nasiona
1 limonka
Oliwa do smarowania warzyw
1 mała cebula, pokrojona w kostkę
1/2 szklanki orzechów pistacjowych, uprażonych i grubo posiekanych 1 łyżeczka soli lub wedle uznania 2 średnie pomidory, bez nasion i pokrojone w kostkę
Przygotowanie
- Oliwką lekko natrzeć miąższ awokado, kukurydza, cebula i papryczki chili.
- Wszystkie warzywa poza awokado umieścić w grillowej koszyk.
- Kukurydze ułożyć na grillowej siatce. Grillować przez 10-12 minut a awokado bezpośrednio na grillu. Po 2 minutach obrócić awokado.
- W dużej misce wymieszać pomidory, kukurydzę, cebulę, papryczki, czosnek oraz kolendrę. Dodać awokado.
Sorry, the comment form is closed at this time.