Fasolka po bretońsku
17505
post-template-default,single,single-post,postid-17505,single-format-standard,bridge-core-2.9.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-5

Fasolka po bretońsku

fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Składniki

Instrukcja

  1. Fasolę umyj i zalej wodą, tak aby przykryła ją całkowicie. Odstaw na minimum 2 godziny, a najlepiej na całą noc.
  2. Cebule obierz i pokrój w kostkę. Podsmaż cebulkę oraz pokrojoną kiełbasę na patelni na oleju.
  3. Fasolę odcedź i wrzuć do garnka. Dodaj cebule, wodę, puszkę pomidorów, sól i pieprz.
  4. Gotuj fasolkę przez około 1,5 godziny na małym ogniu, aż będzie miękka.
  5. Podawaj fasolkę po bretońsku z bułką lub chlebem.
No Comments

Post A Comment