Farsz Na Tacosa Ze świeżymi pieprzem I czarną fasolą
17604
post-template-default,single,single-post,postid-17604,single-format-standard,bridge-core-2.9.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-5

Farsz Na Tacosa Ze świeżymi pieprzem I czarną fasolą

Farsz Na Tacosa Ze świeżymi pieprzem I czarną fasolą

Czas przygotowania

45 minut

Składniki

1 duży świeży pieprz, pokrojony w kostkę
1 (14 uncji) puszka czarnej fasoli, opłukana i osuszona
1 puszka pokruszonych lub zmiksowanych pomidorów (28 uncji)
2 łyżeczki chili w proszku
1 łyżeczka czosnku w proszku
1/2 łyżeczek kminku mielonego
1 1/2 łyżki oliwy z oliwek light lub extra-virgin
1 szklanka cebuli, pokrojonej w kostkę
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżeczka papryki

Przygotowanie

  1. Wskocznij dodaj oliwe z oliwek, cebule i pieprze. Gotuj do miękkości, około 3-5 minut. Dodaj pomidory i przyprawy, podsmażaj prze 10 minut. Dodaj czarne fasole i gotuj do momentu aż się rozgrzeją.
  2. Podawaj z tortillami.
  3. Dodatkowe dodatki: sałata romaine, ser, jalapeno, salsa, ostry sos, awokado oraz jogurt grecki

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.