Duszona fasola z wolnowara
17610
post-template-default,single,single-post,postid-17610,single-format-standard,bridge-core-2.9.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-5

Duszona fasola z wolnowara

Duszona fasola z wolnowara

Czas przygotowania

45 minut

Składniki

1 łyżeczka czarnego pieprzu
2 łyżeczki kuminu
4 łyżki posiekanej w słoiczku czosnku
1 duża cebula, pokrojona w kostkę
2 funty fasoli pinto * Nie więcej niż 2 1/2 łyżki soli (to jest absolutny maks, jeśli nie moczyć fasoli wcześniej).
10 szklanek gorącej wody

Przygotowanie

Opłucz fasolę w sitku. Wybierz dowolne złe fasole.

Połącz wszystkie składniki w crockpot. Usuń każdą unoszącą się fasolę. Przykryj i gotuj na HIGH przez 4 godziny, a następnie na LOW przez 2 godziny.

Odkrój i usuń nadmiar płynu. Zostaw płyn, aby osiągnąć pożądaną konsystencję, gdy fasola zostanie zmiażdżona. (Lubimy nasze fasole gdzieś między bardzo rzadkimi restauracyjnymi a puszystymi kanciastymi).

Zgnieć fasolki tłuczkiem do oczekiwanej konsystencji. Podawaj ciepłe Fasola przechowujemy w szczelnie zamkniętych pojemnikach w lodówce i używamy w ciągu 2 tygodni lub mrozić w torebkach zip dla późniejszego użytku.

>

Tags:
No Comments

Post A Comment