
16 maj Duszona fasola z wolnowara
Czas przygotowania
45 minut
Składniki
1 łyżeczka czarnego pieprzu
2 łyżeczki kuminu
4 łyżki posiekanej w słoiczku czosnku
1 duża cebula, pokrojona w kostkę
2 funty fasoli pinto * Nie więcej niż 2 1/2 łyżki soli (to jest absolutny maks, jeśli nie moczyć fasoli wcześniej).
10 szklanek gorącej wody
Przygotowanie
Opłucz fasolę w sitku. Wybierz dowolne złe fasole.
Połącz wszystkie składniki w crockpot. Usuń każdą unoszącą się fasolę. Przykryj i gotuj na HIGH przez 4 godziny, a następnie na LOW przez 2 godziny.
Odkrój i usuń nadmiar płynu. Zostaw płyn, aby osiągnąć pożądaną konsystencję, gdy fasola zostanie zmiażdżona. (Lubimy nasze fasole gdzieś między bardzo rzadkimi restauracyjnymi a puszystymi kanciastymi).
Zgnieć fasolki tłuczkiem do oczekiwanej konsystencji. Podawaj ciepłe Fasola przechowujemy w szczelnie zamkniętych pojemnikach w lodówce i używamy w ciągu 2 tygodni lub mrozić w torebkach zip dla późniejszego użytku.
>
Sorry, the comment form is closed at this time.