
16 maj Azjatycka Sałatka Z Cieciorki
Czas przygotowania
45 minut
Składniki
2-14 uncji puszki ciecierzycy, odcedzone i płukane 1 łyżka sosu chili w stylu tajskim 2 łyżki sosu hoisin 1 łyżka sosu sojowego o niskiej zawartości sodu 1 łyżka oliwy 2 łyżki octu ryżowego 1/2 łyżki cukru 1 łyżeczka pieprzu cayenne, opcjonalnie 1 łyżka sosu sriracha, opcjonalnie 1/2 szklanki posiekanego bazylii, opcjonalnie 6-8 liści sałat, Bibb lub romaine
Przygotowanie
Odcedzić i płukać oba puszki ciecierzycy. Umieść ciecierzycę w malakserze i zmiksuj w 5-10 sekundowych interwałach. Nie chcesz rozdrobnić fasoli do masy, tylko chcesz je zetrzeć na kawałki. Dodaj 1 łyżkę oliwy do patelni i podgrzej. Dodaj fasolę i smaż przez 3-4 minuty, cały czas mieszać, aby uniknąć spalenia. Dodaj pozostałe składniki (oprócz bazylii) i wymieszą̨. Smaż przez 10 minut na małym ogniu, okresowo mieszą̨ . Jeżeli uzupełnia się listkami bazylii , dodać je i smażyć przez 1- 2 minuty , stale mieszać listki bazylii , a następnie dodać do ugiętej masy . Umyć liście sałatowe i osuszać je delikatnie ręcznikiem papierowym . Nakładać porcje farszu na liści.
Sorry, the comment form is closed at this time.