Azjatycka Sałatka Z Cieciorki
17574
post-template-default,single,single-post,postid-17574,single-format-standard,bridge-core-2.9.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-5

Azjatycka Sałatka Z Cieciorki

Azjatycka Sałatka Z Cieciorki

Czas przygotowania

45 minut

Składniki

2-14 uncji puszki ciecierzycy, odcedzone i płukane 1 łyżka sosu chili w stylu tajskim 2 łyżki sosu hoisin 1 łyżka sosu sojowego o niskiej zawartości sodu 1 łyżka oliwy 2 łyżki octu ryżowego 1/2 łyżki cukru 1 łyżeczka pieprzu cayenne, opcjonalnie 1 łyżka sosu sriracha, opcjonalnie 1/2 szklanki posiekanego bazylii, opcjonalnie 6-8 liści sałat, Bibb lub romaine

Przygotowanie

Odcedzić i płukać oba puszki ciecierzycy. Umieść ciecierzycę w malakserze i zmiksuj w 5-10 sekundowych interwałach. Nie chcesz rozdrobnić fasoli do masy, tylko chcesz je zetrzeć na kawałki. Dodaj 1 łyżkę oliwy do patelni i podgrzej. Dodaj fasolę i smaż przez 3-4 minuty, cały czas mieszać, aby uniknąć spalenia. Dodaj pozostałe składniki (oprócz bazylii) i wymieszą̨. Smaż przez 10 minut na małym ogniu, okresowo mieszą̨ . Jeżeli uzupełnia się listkami bazylii , dodać je i smażyć przez 1- 2 minuty , stale mieszać listki bazylii , a następnie dodać do ugiętej masy . Umyć liście sałatowe i osuszać je delikatnie ręcznikiem papierowym . Nakładać porcje farszu na liści.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.